Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aantal boeren met Beter Leven keurmerk verdubbeld

  •  
19-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kippen

© kippen, bron: pixabay

De afgelopen vijf jaar is het aantal boeren dat meedoet aan het Beter Leven keurmerk verdubbeld. Volgens de Dierenbescherming, die het keurmerk in 2007 introduceerde, doen 1651 veehouders mee. In 2012 waren dat er nog ongeveer achthonderd. Samen houden de boeren 31 miljoen dieren; grotendeels vleeskippen (26,7 miljoen) en verder vooral varkens, legkippen en runderen. 

Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk is een sterrensysteem waarin het aantal sterren de mate van diervriendelijkheid aangeeft. Bij varken betekent één ster bijvoorbeeld dat zij meer ruimte en afleiding krijgen, bij twee sterren komt er uitloop naar buiten bij en bij drie sterren worden de dieren biologisch gehouden.   

Meer producten met keurmerk verkocht

Ook de omzet van producten met het keurmerk neemt fors toe. De omzet zou dit jaar kunnen uitkomen op 1,4 miljard, ruim 50 procent meer dan in 2016. Supermarkten kiezen steeds vaker voor een groot aanbod aan duurzame en diervriendelijke producten. Vorige week meldde Wakker Dier dat de zogenoemde plofkip uit de meeste supermarktschappen aan het verdwijnen is. 

Boeren bedankt

De Dierenbescherming bedankt boeren die hun best hebben gedaan om dieren meer ruimte te geven en ervoor te zorgen dat meer dieren natuurlijk gedrag kunnen vertonen. “Het ligt niet direct voor de hand dat wij boeren bedanken, maar het is in dit geval meer dan terecht”, aldus Marijke de Jong van de dierenbescherming.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.