Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aantal bevers Flevoland groeit

  •  
10-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bever_02.jpg
Het aantal bevers in Flevoland groeit. Tijdens de eerste bevertelling in 2000 werden negen bevers geteld. Nu is dat aantal opgelopen naar minimaal 74. Dat meldde Landschapsbeheer Flevoland woensdag.
Omdat het aantal bevers met uitsterven werd bedreigd, besloot de beverwerkgroep van de Zoogdiervereniging en Landschapsbeheer Flevoland jaarlijks de burchten en bevers in kaart te brengen. Jarenlang was de bever vooral te vinden in de driehoek Almere-Zeewolde-Lelystad. De laatste twee jaar zijn er steeds meer in Oostelijk Flevoland.
De provincie Flevoland houdt bij de aanleg van oevers rekening met de voorkeuren van bevers, zodat zij zich er kunnen vestigen. De dieren maken hun burcht het liefst in steile oevers met een diepte van minstens 50 centimeter.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.