Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Friesland fossielvrij

5 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
171219-visiebeeld-parade-hoge-revolutie

© Bron: Elfwegentocht

Het moet de langste stoet van elektrische auto's worden van de wereld op 14 juli van dit jaar. Op een stuk snelweg tussen Drachten en Leeuwarden moet het huidige record van 746 auto's worden verbroken. En daar is de hulp van heel Nederland bij nodig. Dus iedereen die met zijn elektrische auto mee wil doen kan zich aanmelden bij de Elfwegentocht  Maar de stoet wordt veel meer. Iedereen kan met zijn eigen gebouwde voertuig komen, zolang het maar niet voortbeweegt op fossiele brandstof. En hoe futuristischer hoe beter. 

Twee weken fossielvrij

In de aanloop naar de recordpoging gaat de hele provincie Friesland twee weken lang alleen maar fossielvrij reizen. Tenminste, als het aan de organisatie van de Elfwegentocht ligt. Elektrische deelauto's, nieuwe oplaadpunten en overstappunten aan de grens van Friesland moeten deze ambitie gaan waarmaken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.