Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aanhouding voor brand Mastbos bij Breda

  •  
18-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brand_03.jpg
De politie heeft een 55-jarige vrouw uit Breda aangehouden in verband met de brand in het Mastbos bij Breda. De vrouw wordt verdacht van brandstichting, liet de politie weten.
Het Mastbos werd donderdagavond getroffen door een zeer grote brand. Na tips hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag de vrouw aan.
Bos verwoest
De vlammen hebben ongeveer 6 tot 8 hectare bos verwoest, meldt de gemeente Breda op haar website. Het Mastbos is ongeveer 570 hectare groot. Het getroffen bosgebied blijft voorlopig tot zeker einde van de dag afgezet, vanwege het nablussen en rechercheonderzoek.
Burgemeester Peter van der Velden van Breda bedankte alle hulpverleners voor hun inzet. ,,Daardoor is grotere schade aan de natuur voorkomen en de veiligheid van omwonenden gewaarborgd'', aldus Van der Velden op de gemeentewebsite.
Evacuatie
Door de brand moesten 57 gedetineerden van jeugdgevangenis Den Hey-Acker worden geëvacueerd. De instelling ligt in de buurt van de plek waar de brand woedde. Ook de nabij gelegen daklozenopvang De Vliet moest worden ontruimd. Alle evacués zijn inmiddels weer terug op hun locatie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.