Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Aandeelhouders Delta moeten kiezen voor een schone toekomst'

  •  
27-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenergie_kernreactor_ker_03.jpg
De aandeelhouders van energiebedrijf Delta treffen vandaag bij de ingang van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering een protestactie van milieuorganisaties en politieke partijen. De organisaties, verenigd in de coalitie SchoonGenoegVanKernenergie, vragen de aandeelhouders de plannen voor een nieuwe kerncentrale in Nederland te schrappen en te kiezen voor een schone toekomst. Om ze hiertoe te verleiden maken vrijwilligers bij binnenkomst de autoruiten van de aandeelhouders schoon. Vervolgens moeten de aandeelhouders kiezen welk pad ze nemen naar de vergaderruimte; de weg van kernenergie of de weg van de schone energie.
Kernenergie is een onveilige, dure en vooral overbodige vorm van energieopwekking; een nieuwe kerncentrale is voor de Nederlandse energievoorziening onnodig. De centrale zadelt ons honderdduizenden jaren op met levensgevaarlijk kernafval en frustreert de overgang naar een schone energievoorziening. Bovendien wordt kernenergie steeds duurder door de steeds hogere veiligheidseisen, terwijl duurzame energie de komende jaren alleen maar goedkoper zal worden. Het is daarom onbegrijpelijk dat Delta nog wil investeren in zo’n toekomstloze energiebron.
De coalitie Schoon Genoeg van Kernenergie bestaat uit Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Milieudefensie, Laka, Natuur & Milieu, de Natuur & Milieufederaties, Nederland2050, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, PINK!, ROOD, SP, Studenten voor Morgen, Urgenda, Vrouwen voor Vrede, WECF, WISE en XminY.
Op 16 april organiseerde de coalitie een manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Hier kwamen tienduizend mensen op af. Het blijft mogelijk om de petitie te ondertekenen op de website www.schoongenoegvankernenergie.nl.
Bron: Borssele2Nee

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.