Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

90 miljoen batterijen ingezameld

  •  
08-07-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Nederlanders hebben vorig jaar bij elkaar bijna negentig miljoen lege batterijen ingeleverd om te worden gerecycled. Dat was meer dan in 2002. Dat heeft de organisatie die zich met de inzameling bezighoudt, Stibat, woensdag laten weten.
In totaal ging het in 2003 om 2.117.000 kilo gebruikte batterijen, 100.000 kilo meer dan in 2002. Volgens Stibat betekent dit dat vorig jaar 74 procent van de verkochte mini-accu's werd teruggebracht. Dit moet in 2008 zijn gegroeid tot 80 procent.
De meeste gebruikte batterijen werden ingeleverd bij supermarkten. Verder zamelden ook winkels in huishoudelijke artikelen en elektronica, speelgoedzaken en bouwmarkten veel in.
Volgens de inzamelorganisatie is de groei vooral te danken aan publiekscampagne die Stibat al een paar jaar voert. Zo maken mensen die tien batterijen inleveren elke maand kans op een prijs.
Stibat haalt de ingeleverde batterijen op en brengt deze naar het eigen landelijk sorteercentrum waar ze op type en chemische samenstelling worden gescheiden. Daarna gaan ze naar diverse bedrijven die de metalen hergebruiken.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.