Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

7000 kilo rotzooi opgeruimd van stranden

  •  
17-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Strandafval.jpg

© Fotograaf: RuudSharp

In twee weken tijd is er al ruim zevenduizend kilo rotzooi opgeruimd van de Nederlandse stranden. Dit weekeinde hebben enkele honderden vrijwilligers geholpen in de Beach Cleanup Tour om het strand in Zandvoort en Velsen te helpen schoonmaken.
Visnetten
"We vinden heel veel visnetten en touwen", zegt een woordvoerster van de organisatie. "Ook nu weer werd er een gigantisch visnet uitgegraven." Deze vaak afgedankte netten zijn gevaarlijk voor vissen en zeedieren, zij kunnen erin verstrikt jagen.
Meer vrijwilligers
Het is de derde keer dat de Beach Cleanup Tour georganiseerd wordt. Vorig jaar werd 20.000 kilo afval ingezameld. "We hebben dit jaar meer mensen die ons helpen en het lijkt erop dat er minder afval opgehaald wordt", aldus de woordvoerster.
Laatste etappe
De Beach Cleanup Tour draait op vrijwilligers en gaat de Nederlandse kust af van zuid naar noord. Begin augustus werd begonnen in Cadzand in Zeeland. Komende week is de laatste etappe, dan worden de stranden tussen Castricum en Schiermonnikoog schoongemaakt. 27 augustus is de laatste dag.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.