Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

70 jaar natuurjongeren

  •  
25-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wadkamp-2011.jpg
Van speuren en luisteren naar nachtzwaluwen, een paddestoelweekend tot een 'muizenkamp. Jaarlijks struinen vele jongeren met het JNM door de natuur. Dit weekend bestaat ' Jongeren in de Natuur ' op de kop af 70 jaar en daarmee behoort ze tot de oudste natuurclubs van Nederland. 
Voor de diehards onder de JNM'ers zijn er verschillende werkgroepen. Zo is er een vogelwerkgroep, een strandwerkgroep die kijkt naar schelpen, vissen en anemonen, een insectenwerkgroep, een reptielenwerkgroep en een groep die zich 'de wolkzoekers' noemt.
In Vroege Vogels komt de oude en de nieuwe generatie 'Jongeren in de Natuur' bij elkaar. 
Het broertje van de JNM, de NJN (de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) is nog een aantal jaar ouder en organiseert zondag 29 mei het evenement ' Elk uur Natuur '. Zoveel mogelijk jongeren gaan de natuur in om zoveel mogelijk soorten te tellen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.