Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

70 jaar natuurjongeren

25 mei 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Wadkamp-2011.jpg
Van speuren en luisteren naar nachtzwaluwen, een paddestoelweekend tot een 'muizenkamp. Jaarlijks struinen vele jongeren met het JNM door de natuur. Dit weekend bestaat ' Jongeren in de Natuur ' op de kop af 70 jaar en daarmee behoort ze tot de oudste natuurclubs van Nederland. 
Voor de diehards onder de JNM'ers zijn er verschillende werkgroepen. Zo is er een vogelwerkgroep, een strandwerkgroep die kijkt naar schelpen, vissen en anemonen, een insectenwerkgroep, een reptielenwerkgroep en een groep die zich 'de wolkzoekers' noemt.
In Vroege Vogels komt de oude en de nieuwe generatie 'Jongeren in de Natuur' bij elkaar. 
Het broertje van de JNM, de NJN (de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) is nog een aantal jaar ouder en organiseert zondag 29 mei het evenement ' Elk uur Natuur '. Zoveel mogelijk jongeren gaan de natuur in om zoveel mogelijk soorten te tellen. 

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.