Vroege Vogels

64 ton illegale gewasbeschermer in beslag genomen

  •  
15-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Giftig middel

© Bron: Pixabay

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft afgelopen dagen in totaal 64.000 liter illegaal gewasbeschermingsmiddel geconfisqueerd. De actie maakt deel uit van een onderzoek naar een bedrijf dat wordt verdacht van het importeren en op de markt brengen van een illegaal middel om gewassen te beschermen.

64 ton

Bij de verdachte importeur werd 25 ton van het middel in beslag genomen, bij distributeurs op vier locaties in Nederland ging het om nog eens 39 ton. Wat voor middel het precies is, is onduidelijk. Een woordvoerder van de NVWA wil hier niets over zeggen en verwijst naar het functioneel parket van het Openbaar Ministerie, terwijl een woordvoerder van dit OM-onderdeel weer terugverwijst naar de NVWA.
Illegale middelen zijn niet uitgebreid getoetst op effecten voor het milieu, de volksgezondheid en de arbeidsomstandigheden van de gebruiker. De samenstelling is onbekend en soms bevatten ze verboden stoffen. Het komt voor dat fabrikanten allerlei middelen mengen. De middelen kunnen daarom schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.
Bron: ANP

Meer over:

gewasbeschermer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kroon
kroon18 dec. 2017 - 18:02

Het gaat hier om gif, om bestrijdingsmiddelen die organismen moeten doden.Gebruik dus never nooit het valse eufemisme 'gewasbeschermingsmiddel' van de landbouwlobby en het landbouwministerie!!!Neem dus nooit een persbericht van een overheid klakkeloos over.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.