Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

600 miljoen voor aanpassen verandering klimaat

  •  
20-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
overstroming hoog water klimaatverandering

© Bron Pixabay

Het kabinet, lokale en regionale overheden hebben een akkoord getekend waarmee de komende jaren 600 miljoen euro vrijkomt om het land aan te passen aan het veranderende klimaat.

Anders inrichten

“Het is belangrijk dat er nu al extra stappen worden gezet om onze straten, tuinen en leefomgeving anders in te richten tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dat dit nodig is, heeft het afgelopen jaar van weerextremen laten zien", aldus minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer groen

Het kabinet, provincies, gemeenten en waterschappen hebben onder meer afgesproken dat er meer groen en minder bestrating in steden komt om wateroverlast op te vangen. Verder komen er meer waterbergingen. Daaruit kan in tijden van droogte water worden gehaald.
Een stresstest moet duidelijk maken hoe kwetsbaar het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen zijn voor extreme weersomstandigheden. Vervolgens wordt in 2020 op basis van de stresstesten het geld verdeeld.
Bron: ANP

Meer over:

klimaat, geld, regering
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.