Vroege Vogels

60 SEC

  •  
15-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De competitie roept amateurs en professionals op een film te maken van maximaal 60 seconden over zijn of haar groene, eerlijke wereld. De inzendingen worden onder meer beoordeeld door documentairemaakster Mercedes Stalenhoef, van wie de film 'Carmen meets Borat' onlangs in première ging op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).
Milieudefensie en het Movies that Matter Festival, het film- en debatfestival van Amnesty International, willen met de filmcompetitie jong en oud, professionals en amateurs, de kans geven hun blik op de wereld te filmen en daarmee anderen te inspireren of in beweging te brengen. De organisaties verwachten bovendien zelf ook inspiratie op te doen uit de films die ingezonden worden. De films moeten een creatieve invulling zijn van de vraag 'Wat is jouw groene, eerlijke wereld?', voor een duurzame wereld waarin de welvaart eerlijk wordt gedeeld en mensenrechten worden gerespecteerd.
Meer informatie vindt u achter de 60 SEC button in de marge van onze homepage.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.