Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

6 leeuwen gedood in woonwijk Nairobi

  •  
21-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lion.jpg
In een woonwijk van Nairobi zijn woensdag zes leeuwen verdwaald. Zij werden door een menigte woedende inwoners met speren afgemaakt nadat ze acht geiten en acht koeien hadden gedood.
Voedsel tekort
De leeuwen - twee volwassen vrouwtjes, twee pubers en twee welpjes - zijn waarschijnlijk afkomstig uit een natuurpark vlak bij de Keniaanse hoofdstad, aldus Keniaanse media. Mogelijk konden ze in Nairobi National Park niet genoeg voedsel vinden.
Wraak
In Kenia leven nog zo'n 2000 leeuwen, een belangrijke toeristenattractie in het Oost-Afrikaanse land. Het is in Kenia wettelijk verboden leeuwen te doden, maar veehouders nemen vaak wraak als hun kuddes worden aangevallen.
Verdwalen
Nairobi, een stad van meer dan 3 miljoen inwoners, groeit snel en ongecontroleerd. Mensen in vaak illegaal gebouwde buitenwijken leven daardoor op luttele kilometers van leeuwen, luipaarden en neushoorns. Het komt daardoor steeds vaker voor dat wilde dieren in bewoond gebied verdwalen. Boswachters van de Kenya Wildlife Service (KWS) proberen die dan weer te vangen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.