Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

5000e Tuinteller? Taart!

6 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Taart_5000.jpg
Het project Jaarrond Tuintelling viert feest. Op de eerste lentezondag ging het van start en nu wordt de 5000e deelnemer verwelkomd. In het Groningse Ten Boer wordt de taart bezorgd bij de familie Van Bruggen. En hun tuin wordt 'winterklaar' gemaakt.
Onderzoeksteams van vijfduizend onderzoekers zijn in de wetenschap zeldzaam. Bij citizen science kunnen burgers bijdragen aan het verzamelen van wetenschappelijke gegevens. Projectleider Birgit Brenninkmeijer: "Bij het jaarrond tuintellen gaat het om inzicht in de natuurwaarde van tuinen. Met vijfduizend tellers kunnen we ontzettend veel leren over de waarde van tuinen voor onze natuur."
Voor Ans van Bruggen is een van de belangrijkste redenen om mee te doen dat het project je met andere ogen naar je eigen tuin laat kijken. Birgit Brenninkmeijer vult aan: "Al tellende ontdek je steeds meer. Dat is het succes van de Jaarrond Tuintelling."
Vroege Vogels is een van de organisaties achter de Jaarrond Tuintelling, samen met Vogelbescherming, SOVON, Vlinderstichting, RAVON, Zoogdiervereniging, Floron en EIS Kenniscentrum Insecten. We adviseren tuinbezitters met een groen hart beslist om mee te doen!
Tipvideo's voor een diervriendelijk tuin:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar