Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

5000e Tuinteller? Taart!

  •  
06-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Taart_5000.jpg
Het project Jaarrond Tuintelling viert feest. Op de eerste lentezondag ging het van start en nu wordt de 5000e deelnemer verwelkomd. In het Groningse Ten Boer wordt de taart bezorgd bij de familie Van Bruggen. En hun tuin wordt 'winterklaar' gemaakt.
Onderzoeksteams van vijfduizend onderzoekers zijn in de wetenschap zeldzaam. Bij citizen science kunnen burgers bijdragen aan het verzamelen van wetenschappelijke gegevens. Projectleider Birgit Brenninkmeijer: "Bij het jaarrond tuintellen gaat het om inzicht in de natuurwaarde van tuinen. Met vijfduizend tellers kunnen we ontzettend veel leren over de waarde van tuinen voor onze natuur."
Voor Ans van Bruggen is een van de belangrijkste redenen om mee te doen dat het project je met andere ogen naar je eigen tuin laat kijken. Birgit Brenninkmeijer vult aan: "Al tellende ontdek je steeds meer. Dat is het succes van de Jaarrond Tuintelling."
Vroege Vogels is een van de organisaties achter de Jaarrond Tuintelling, samen met Vogelbescherming, SOVON, Vlinderstichting, RAVON, Zoogdiervereniging, Floron en EIS Kenniscentrum Insecten. We adviseren tuinbezitters met een groen hart beslist om mee te doen!
Tipvideo's voor een diervriendelijk tuin:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.