Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

5000 soorten zoeken in Nationaal Park Hollandse Duinen

  •  
16-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5000soorten
In 2018 wordt een jaar lang de natuur in Nationaal Park Hollandse Duinen in kaart gebracht. Doel is te laten zien hoe rijk en bijzonder de flora en fauna in dit gebied is door het vinden van meer dan 5000 verschillende soorten. Ook de havenkom van Scheveningen blijkt veel natuur te huisvesten.
Het 5000-soortenjaar is een initiatief van Dunea, Staatsbosbeheer, EIS kenniscentrum insecten en Waarneming.nl. In 2018 wordt een jaar lang de natuur in Nationaal Park Hollandse Duinen in kaart gebracht. Het doel van dit themajaar is tweeledig:Laten zien hoe rijk en bijzonder de flora en fauna in dit gebied is door het vinden van meer dan 5000 verschillende soorten.Het werk van vrijwilligers is nu en in de toekomst van onschatbare waarde voor ons. Daar willen we graag aandacht voor vragen. We hopen met het 5000 soortenjaar nieuwe vrijwillige natuuronderzoekers te werven.
In het 5000-soortenjaar wordt samengewerkt met meer dan 20 landelijke en regionale organisaties. Het project is financieel mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Provincie Zuid-Holland en het Groenfonds Staatsbosbeheer-Dunea.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.