Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

500 meter lang spoor van drugsafval in Limburg

  •  
29-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Afval natuur

© Bron: Pixabay

In het buitengebied van het Limburgse dorpje Koningsbosch is vloeibaar afval uit een drugslab geloosd. Over een lengte van zo'n vijfhonderd meter liep er een witte schuimende stof over de weg en in de berm, volgens de brandweer. Op sommige plaatsen gaat het om een plas giftige stoffen met een doorsnee van twee meter.

Giftig afval

Na een melding sloegen brandweerkorpsen uit Limburg en het Duise grensgebied dinsdag alarm. De gemeente Echt-Susteren zet de omgeving af om te voorkomen dat mensen in het landbouwgebied door het vloeibare afval lopen of rijden. Een gespecialiseerd bedrijf zal het afval woensdag opruimen. Volgens de brandweer is de bodem over een groot oppervlak vervuild.
De politie stelt een onderzoek in. Er wordt regelmatig afval uit drugslabs gedumpt in Limburg en Brabant door onbekenden. Dit afval belandt onder andere op grondgebied van Staatsbosbeheer. Zij benoemen dat gelekt drugsafval een funest effect heeft op de natuur. Planten en dieren in de buurt overleven dit vaak niet. Ook kunnen chemicaliën in het grondwater terechtkomen, met directe gevaren voor de volksgezondheid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.