Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

50-plussers leveren meer dan 100.000 batterijen in

  •  
25-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
batterijen.jpg
Als er één groep is, die weet hoe het moet, dan zijn het de 50-plussers. Dat bleek tijdens de 50PlusBeurs die eind september plaatsvond in de Jaarbeurs van Utrecht. Stichting Batterijen (Stibat) haalde er 102.000 batterijen op. Daarmee geven 50-plussers aan te weten wat milieubewust en duurzaamheid inhoudt.
Buitengewoon resultaat
Stibat was met een legebatterijen.nl stand van de partij op de 50PlusBeurs. De beurs duurde vijf dagen. Tijdens die dagen leverden bezoekers 102.000 batterijen in. Daarbij ging het niet alleen om 50-plussers. Stibat had hen aangespoord om ook batterijen in te zamelen bij kinderen, familie, vrienden, kennissen, buren, et cetera. Dat alles heeft tot een buitengewoon resultaat geleid.
50PlusBeurs en Huishoudbeurs
Stibat is blij met de score. Zeker als de opbrengst met een ander drukbezocht evenement in Nederland wordt vergeleken: de jaarlijkse Huishoudbeurs. Vorig jaar bezochten 241.000 mensen de Huishoudbeurs. In totaal werden toen 95.000 batterijen opgehaald. De bezoekers van de 50PlusBeurs hebben met veel minder dan de helft toch veel meer batterijen opgehaald. Een prachtig resultaat dus van de 50-plussers.
Stibat
Sinds 1995 organiseert Stibat de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. Om dat goed te kunnen doen, bouwde Stibat een landelijk dekkend inzamelnetwerk op bij winkels en scholen. Consumenten kunnen hun afgedankte batterijen bij circa 22.000 inleverpunten op eenvoudige wijze kwijt. Dankzij dit netwerk, de marketingcampagnes en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Alle ingezamelde batterijen worden gerecycled. Meer informatie vindt u op de website van Stibat en de campagne website Legebatterijen .
Bron: Stibat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.