Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

480 miljoen dieren omgekomen in bosbranden Australië: WNF komt in actie

  •  
09-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
bosbrand_koala_australië_WNF

© Wereld Natuur Fonds

Update: Het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft in twee dagen 500.000 euro aan donaties ontvangen voor noodhulp aan koala's en andere dieren in het door bosbranden geteisterde Australië. "We zijn onder de indruk van de massale steun", aldus het WNF woensdag op Twitter. Het geld is bestemd voor de Australische tak van de organisatie. Die zal de donaties onder meer uitgeven aan natuurherstel in verwoeste leefgebieden van koala's en medische hulp aan gewonde dieren. Vooral koala's hebben het zwaar te verduren. Onderzoekers voorspelden al dat het dier binnen 30 jaar kan verdwijnen door ontbossing, maar de bosbranden geven nog een extra zet die richting in.

Actie

Het WNF kreeg de afgelopen dagen veel verzoeken van mensen die geld willen geven voor hulp aan getroffen dieren. Het fonds is daarom een actie gestart via de website, sms (sms 'Australië' aan 4333) of een Tikkie. Het geld wordt via WWF Australië besteed aan noodhulp aan gewonde koala’s en voor het herstellen van bossen.

Massasterfte

Tot nu toe is al 8,4 miljoen hectare bos verwoest en zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen. Geschat wordt dat al zo’n 480 miljoen dieren zijn omgekomen, waaronder kangoeroes en daaraan verwante wallabies en vogels zoals de kookaburra. In een belangrijk leefgebied van koala’s in de oosthoek van het land is naar schatting een derde van de populatie omgekomen in de vlammen. Dat komt alleen daar al neer op zo’n 8400 dieren.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.