Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

4163 kevers

  •  
12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tien jaar lang hebben 15 deskundigen gegevens verzameld over alle kevers die in Nederland voorkomen. Alle 4163 soorten zijn gebundeld in de "Catalogus van de Nederlandse kevers". Er is een aantal verdwenen, en er zijn er ook weer bijgekomen, zoals het Aziatisch lieveheersbeestje. Leuk weetje in dit jaar van de biodiversiteit: uit dit overzicht blijkt dat de kevers meer dan 11% van de Nederlandse biodiversiteit uitmaken.
Titel: Catalogus van de Nederlandse kevers (Coleoptera)
Auteur: Oscar Vorst (redactie)
Uitgever: Nederlandse Entomologische Vereniging (NEV)
ISBN: 978 90 71912 32 0
317 pagina's, met CD-ROM, meer info: www.nev.nl
Kevers (Coleoptera) zijn insecten waarbij de voorvleugels veranderd zijn in harde schilden die de achtervleugels bedekken. Ze vormen de grootste orde van de insecten en zijn vanwege het wereldwijde voorkomen en de enorme soortenrijkdom samen met de vlinders een van de weinige insectengroepen die bij het grote publiek bekend zijn. De schattingen van het aantal keversoorten variëren zeer. Men weet dat er nog veel soorten níet beschreven zijn.
Bron: Wikipedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.