Vroege Vogels

400 miljoen extra om klimaatdoelen te halen

  •  
23-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot

© bron: pixabay

Om de klimaatdoelen te halen trekt het kabinet voor dit jaar nog eens 400 miljoen euro uit. De jaren erna gaat er jaarlijks 110 miljoen euro extra naar maatregelen die klimaatverandering moeten tegengaan, bevestigen ingewijden na berichtgeving door de NOS.

Huizen duurzamer maken

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie overleggen op het ogenblik over de Voorjaarsnota, een tussentijdse update van de begroting van het Rijk. Ze hebben volgens Haagse bronnen afgesproken het extra geld uit te trekken voor een fonds dat huizenbezitters kunnen aanspreken als ze hun huis duurzamer willen maken. Ook is er geld beschikbaar om woonwijken van het gas af te krijgen en om de tweedehandsmarkt voor stekkerauto's een zetje te geven.

Extra geld

De Voorjaarsnota wordt eind deze maand gepresenteerd. Afgelopen weken lekte al uit dat rechtspraak en Openbaar Ministerie, Defensie en de jeugdzorg op meer geld kunnen rekenen. Ook is er extra geld voor de exacte schoolvakken en het techniekonderwijs.
Bron: ANP

Meer over:

klimaatdoelen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.