Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

40 jaar strijd voor de Peel

  •  
16-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
WimvOpbergen_WgBehouddePeel

© Wim van Opbergen - foto: Henny Radstaak

In 1978 reden in de Deurnese Peel in Noord-Brabant nog de vrachtwagens met turf af en aan, terwijl andere delen, zoals de Grote Peel en de Mariapeel, allang als natuurgebied waren bestempeld. Bezorgde inwoners van Deurne en omstreken richtten in dat jaar de Werkgroep Behoud de Peel op, om van het hoogveengebied te bewaren wat er nog over was en de rest te herstellen.

40 jaar later

Inmiddels bestaat de werkgroep al 40 jaar en wordt er nog steeds actie gevoerd, worden er bezwaarschriften geschreven, maar wordt er ook overleg gepleegd met waterschappen, gemeentes, provincies en landbouworganisaties. De Werkgroep Behoud de Peel is een natuurorganisatie waar niemand in het Peelgebied nog omheen kan. Dit weekend, 17 en 18 november 2018, viert de werkgroep z’n jubileum. Eén van de mensen van het eerste uur is Wim van Opbergen, die in de provincie de bijnaam ‘de bezwaarkoning’ heeft.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.