Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

4 juli 2009: De Galapagos viert feest

  •  
01-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
galapagos_hybride_auto.jpg
Op 4 juli 2009 viert de Galapagos feest. Geen 4th of July vanwege de Amerikaanse onafhankelijkheid, maar het Nationale Park Galapagos viert zijn 50 jarig bestaan. Het bezoek van een officiële delegatie van de Unesco staat voor die datum gepland. Er zal een formele vergadering zijn van het Nationale Park en alle bij natuurbeheer betrokken organisaties met de Unesco. Gehoopt wordt dat president Rafael Correa en minister van Milieu Marcela Aguiñaga aanwezig zullen zijn. Tevens wordt op die dag de eerste hybride auto voor het eiland Santa Cruz geleverd. Het is de bedoeling om binnen enkele jaren alleen nog maar “schone” auto’s op de eilanden te hebben en niet de dieselslurpende pick-ups die hier op dit moment rondrijden.
Op 3 juli zal er een officiële afbakening van het Nationale Park voor het eiland Baltra, met de grootste luchthaven van de Galapagos, plaatsvinden. Daarmee wordt een definitief bestemmingsplan gemaakt voor het bodemgebruik. Op dit moment is 21,1% van het eiland in handen van leger en marine.
Ondertussen vieren de Galapaguena zelf het 50-jarig bestaan met speechwedstrijden voor scholieren met het thema 50 jaar Nationaal Park Galapagos, culturele
en sportevenementen.
Er is reden tot feest, want er is in die 50 jaar veel bereikt, maar er is ook reden tot zorg, niet voor niets blijft de Galapagos op de Unescolijst staan van werelderfgoed in gevaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.