Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

366 tips voor de biodiversiteit

  •  
03-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tips.jpg
2010 is het Internationaal jaar van de biodiversiteit, en dat zullen we weten ook. Naast een Nederlands Centrum voor Biodiversiteit en verschillende activiteiten is er een (gratis) boekje uitgekomen. 366 tips voor de biodiversiteit, 366 tips voor 365 dagen omdat er in dit boekje een dag is bijgekomen dit jaar, 29 februari.
Ik wil niet dat katten in mijn tuin op jacht gaan, ik blijf van het koraal wanneer ik duik, ik geef 's zomers geen brood aan eenden, ik kies voor duurzaam hout. Tips waar we allemaal iets mee kunnen en die dagelijks in de praktijk kunnen worden gebracht. Een aantal tips zijn wat minder toegankelijk voor de gewone mens zoals; ik beheer mijn bosperceel op duurzame wijze.
Het boekje bevat knutseltips, recepten met onkruid uit de tuin, acties, waarnemingen, tuintips en tips speciaal voor kinderen. De lezer van dit boekje komt iedere dag steeds meer te weten over biodiversiteit en wordt aangespoord tot actie. Achterin vindt je een lijst op datum met websites waar nog meer informatie te vinden is over een bepaalde tip.
Het is een fijn bladerboekje met een aantal tips waar je echt iets aan hebt. En, zolang de voorraad strekt, gratis hier te bestellen.
De tip van vandaag: ik leer vogelgeluiden herkennen door middel van cd's en/of websites. De beste vindt u natuurlijk hier: Vogel Top 100
Suzanne Hendriks - Internetredacteur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.