Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

30 jaar IUCN-Nederland

  •  
28-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Internationale Unie voor Natuurbehoud ( IUCN ) zou vaker het roer in handen kunnen nemen en de weg wijzen naar een duurzame toekomst. Dat zei Minister Verburg van LNV deze week bij het 30 jarig jubileum van het IUCN. Een gesprek met directeur Willem Ferwerda.
De IUCN bestaat eigenlijk zestig jaar, maar de Nederlandse tak vierde donderdag 27 november zijn dertigjarig bestaan. De Unie is een begrip in de wereld van natuur en milieu. Er zijn 84 landen bij aangesloten en 900 organisaties op het gebied van natuur-en milieubescherming en duurzaam beheer van ecosystemen.
Het IUCN nam het initiatief tot oprichting van het Wereld Natuur Fonds en stond aan de basis van internationale milieuverdragen als CITES , Ramsar en het Biodiversiteitsverdrag. Elk jaar publiceert het IUCN de rode lijst van bedreigde soorten. Uit de rode lijst van dit jaar blijkt dat zeker één op de vier zoogdieren wordt bedreigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.