Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

28 Proefdierchimpansees

  •  
21-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aap_bprc.jpg
Een reportage vanuit de streng beveiligde chimpansee-opvang in Almere. In september 2006 werd er een speciaal opvanghuis in gebruik genomen voor 28 proefdier-apen, afkomstig uit het BPRC-laboratorium in Rijswijk. Chimpansees die gebruikt zijn voor proeven met Aids en Hepatitis-B. De proeven zijn gestopt en de dieren hebben nu een goede oude dag bij AAP.
Op de foto een van de eerste zes geïnfecteerde chimpansees die vanuit het Biomedical Primate Research Center (BPRC) in Rijswijk (ZH) overgebracht werden naar Almere. De apen Tomas, Zorro, Kenny, Iris, Juus en Willie zijn de eerste zes chimpansees die door liefdevol zijn opgenomen.
De Tweede Kamer eiste jaren geleden van de toenmalige minister van OC&W om een wettelijk verbod op het gebruik van apen als proefdieren. En ook een pensioenregeling voor de nog in het BPRC verblijvende dieren werd door de politiek geregeld.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.