Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

25.000 handtekeningen voor stopzetten zenuwgastesten op cavia's

  •  
17-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cavai.jpg

© cavia

Woensdag 18 januari overhandigt de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) meer dan 25.000 handtekeningen aan plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie Frits Herman de Groot. Het gaat om handtekeningen van burgers die willen dat Defensie stopt met dierproeven voor defensiedoeleinden.
Naast de handtekeningen overhandigt ADC een rapport ´pleidooi voor stopzetting van dierproeven voor defensiedoeleinden´ waarin onder andere wordt beschreven op welke wijze cavia´s worden gebruikt in experimenten.  Robert Molenaar, campagneleider van ADC: ‘In het laboratorium van TNO in Rijswijk worden cavia´s onverdoofd onderworpen aan testen waarbij zij zenuwgassen moeten inhaleren. Het is onbegrijpelijk dat zulke gruwelijke testen in Nederland mogen plaatsvinden.'
Bron: Anti Dierproeven Coalitie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.