Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuwe seizoen start eind augustus opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

22e VN Klimaattop

4 nov 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Faiza_COP21.jpg

© Faiza Oulahsen

In de Marokkaanse stad Marrakech zijn vanaf maandag 7 november meer dan 190 landen bij elkaar om te praten over het klimaat. Het is precies een jaar na de start van de grote conferentie in Parijs, die uiteindelijk leidde tot het veelbesproken klimaatakkoord.
Maandag begint de 22e VN-Klimaattop (COP22). De wereld komt bij elkaar om te praten over het vervolg van Parijs. Kortom hoe moeten we de afspraken die vorig jaar zijn gemaakt gaan implementeren? Campagneleider Faiza Oulahsen van Greenpeace gaat ook naar Marrakech, als luis in de pels van de Nederlandse delegatie. Vroege Vogels spreekt haar, vlak voor vertrek naar de top.
Drie dagen voor de start van de top is het akkoord van Parijs ook echt in werking getreden. Dat betekent dat nu aan de voorwaarde is voldaan dat minimaal 55 landen, die samen minstens 55% van de broeikasgassen veroorzaken, het verdrag hebben geratificeerd. Op dit moment hebben al 84 landen het akkoord goedgekeurd (ze vertegenwoordigen 61% van alle emissies).
Afgelopen week kwam het UNEP (het VN milieuprogramma) met een alarmerend rapport over het klimaat. Volgens de studie voldoen de afspraken en beloften die in Parijs zijn gedaan niet. Volgens de VN organisatie gaan we hiermee de opwarming van de aarde niet onder de 2 graden celcius houden.

Meer over:

klimaat, klimaattop

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar