Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

2017 kent vroege herfst

27 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Esdoorn
Volgens weerkundigen moet de meteorologische herfst nog beginnen - op 1 september - maar in de natuur is de herfst al goed zichtbaar. Van bomen als witte paardenkastanje, beuk, berk en hazelaar zijn de bladeren al volop aan het verkleuren. Ook zijn er vroeger dan normaal al veel vruchten aan bomen en struiken. Sommige planten zijn door de combinatie van langdurige droogte in de eerste helft van dit jaar en de daarop volgende natte periode aan een tweede bloei begonnen.
De verkleuring van bomen kun je gemakkelijk zelf bijhouden met de GrowApp. Bovendien lever je dan een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering. Door op gezette tijden een foto te maken van een boom in de tuin of in de buurt krijg je een mooi verloop van de bladverkleuring in de tijd. De gegevens komen terecht bij Arnold van Vliet van de Natuurkalender (Wageningen Universiteit). De GrowApp is zowel voor Android als voor iOs te downloaden via  www.growapp.today .

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.