Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

2015, Jaar van de Muurplanten

  •  
23-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
muurmos_Riekev.jpg

© Fotograaf: Riekev.

Plantenonderzoekers van FLORON hebben dit jaar de muurplanten extra in het zonnetje gezet. Muurflora zorgt vaak voor verfraaiing van het stedelijk gebied en een toename van de biodiversiteit. Muurplanten zijn te vinden op oude vestigingwerken, stadswallen, kademuren, kastelen, waterputten en zelfs op oude tuinmuren. Onder de muurflora bevinden zich veel varens. Met hun lichte en kleine sporen kunnen zij deze plekken makkelijk koloniseren. Om van de natuur te genieten hoef je de stad dus niet uit.
Herstel
Ook kan men om muurplanten populaties heen werken, zonder dat de functionaliteit van de muur verstoord wordt. Wanneer grootschalig herstel noodzakelijk is, is het verwijderen van muurplanten vaak onvermijdelijk. Zeldzame soorten kunnen mogelijk via transplantatie behouden blijven.
muurplanten_Riekev.
Fotograaf: Riekev.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.