Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

2015, Jaar van de Das

  •  
23-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
das_37.jpg
Het - bijna - afgelopen jaar 2015 was het Jaar van de Das, uitgeroepen door de Zoogdiervereniging. Een halve eeuw geleden was de das nog ernstig bedreigd in Nederland, maar dankzij een geslaagde reddingsoperatie zijn de aantallen en de verspreiding flink toegenomen. Onlangs verscheen een boek over dit zoogdier. Over de ecologie, de geschiedenis, de bedreigingen en het herstel van de populatie.
Titel: De Das
Auteurs: Frans van Bommel, Stefan Vreugdenhil en Maurice La Haye
Uitgeverij: KNNV
ISBN: 9789050115360
Dassen
De das is een sterk sociaal dier. Een hele familie bewoont een burcht met een territorium. Andere dassen worden dan verdreven. Er kunnen wel 20 dassen bij elkaar wonen in zo’n burcht. Sommige burchten zijn heel oud. Zelfs ouder dan de oudste Nederlandse steden. Ze komen in bijna alle Nederlandse provincies voor. In de schemering verlaten ze de burcht om hun vacht te verzorgen en om op zoek te gaan naar voedsel. Dassen eten graag regenwormen, fruit, larven en andere kleine dieren.
dassen
(Fotograaf: GvdSchans)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.