Vroege Vogels

'2014 kan warmste jaar ooit worden'

  •  
22-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hitte.jpg

© Fotograaf: jannave

Het jaar 2014 is hard op weg om het warmste jaar ooit te worden. Sinds januari is het elke maand warmer dan normaal voor de tijd van het jaar, meldde weeronline.nl dinsdag.
Warme winter
Het eerste halfjaar verliep bijzonder warm met een gemiddelde temperatuur van 10,2 graden tegenover normaal 8,3 graden. Vooral de eerste 4 maanden van het jaar waren relatief zeer warm.
Juli
De maand is nog niet voorbij, maar nu al lijkt juli 2014 een plekje te veroveren in de top 6 van warmste julimaanden ooit. Het opvallend warme weer begon overigens al in december 2013: die maand was ruim 2 graden 'te zacht'.
Hoe warm wordt het nog
"Het jaar verloopt tot dusver zo warm dat het goed mogelijk is dat we midden in het warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1901 zitten'', aldus een woordvoerder van het weerbureau. "Als de maanden augustus tot en met december qua temperatuur normaal verlopen, komen we ongeveer gelijk uit met het recordjaar 2006. Maar als het ook deze periode iets warmer is, dan wordt 2014 een recordjaar.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.