Vroege Vogels

2009 - jaar van de astronomie

  •  
24-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vroege Vogels dook in 2008 samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling in de sterrenkunde. Van de zonsverduistering in China tot de ontdekking van ijs op Mars. Ook volgend jaar belooft het spannend te worden. De VN riep 2009 uit tot het internationale jaar van de sterrenkunde.
Het hoogtepunt van het sterrenkundig jaar 2009 is de 400ste verjaardag van het eerste gebruik van een astronomische telescoop in het jaar 1609. Overigens werd de telescoop een jaar daarvoor in Nederland uitgevonden.
Govert Schilling schrijft al tientallen jaren over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften en publiceerde ook tientallen boeken. In 1989 ontving hij samen met Wubbo Ockels de Simon-Stevinkijker voor zijn bijdragen aan de popularisering van de sterrenkunde. En in 2002 werd hij beloond met de Eureka!-oeuvreprijs. In zijn laatste boek, de Atlas van astronomische ontdekkingen, laat hij honderd hoogtepunten van 400 jaar internationale telescopische astronomie de revue passeren.
De laatste jaren houdt Govert Schilling een eigen website bij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.