Vroege Vogels

2009: Charles Darwin jaar

  •  
31-12-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vroege-vogels_JA29184.jpg
In mijn hangmat met voor mij alleen maar groene struiken en daarna - op nog geen 50 meter van mijn hangmat - de stille oceaan, overpeins ik het afgelopen jaar. Ik verkocht mijn grote woning en verhuisde naar een kleiner appartement. Het geld dat daardoor vrijkwam wilde ik gebruiken om te reizen, te fotograferen en te schrijven. Het plan was om in 2009 2 tot 3 maanden naar de Galapagos te gaan voor mijn onderzoek. Toen ik verhuisde en afstand deed van heel veel balast, wist ik nog niet dat ik aan het eind van het jaar zou kunnen genieten van het uitzicht dat ik nu heb op de stille oceaan vanuit mijn huis op het Charles Darwin onderzoekcentrum.
Mijn huis hier heeft veel rust en ruimte en er zijn steeds weer vogels om me heen. Voor veel mensen is het hier te rustig en teveel natuur en die vertrekken dan ook al snel naar een appartement in het stadje. Ik heb besloten hier 8 maanden te blijven en te leven met de natuur, zonder televisie, maar wel met een dagelijkse blik op een stukje National Geographic, zelfs vanuit mijn werkkamer.
December heeft veel regen gebracht. Na een jaar zonder regen is regen voor mens en dier een verademing, hoewel we dat ons in Nederland niet zo kunnen voorstellen. Regen betekent bijvoorbeeld dat er volop regenwater is om ons te wassen en dat de zuiveringsinstallaties even wat minder werk hebben. Het water wordt opgevangen in grote bakken op het centrum en via leidingen naar de huizen en kantoren getransporteerd.
Regen betekent ook dat het nu prachtig groen is en dat veel struiken volop bloeien. De vogels om mij heen duiken in de struiken en halen er zaadjes en spinnetjes uit. Ik ga in 2009 – het Charles Darwin jaar – schrijven, fotograferen en onderzoek doen op een van de mooiste plekjes op aarde. Mijn manier van het verzamelen van zaadjes en spinnetjes. Ik wens iedereen een even inspirerend en vruchtbaar 2009.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.