Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

2008 - jaar van het koraal

  •  
23-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
K20D3628.jpg
2008 was (onder andere) 'IYOR', het International Year Of the Reef'. Een internationale groep natuurbeschermers en wetenschappers, verenigd in het Coral Reef Initiative, wilde in dit jaar aandacht vragen voor de trieste staat van de koraalriffen op de wereld. Onderzoekers van de Diergaarde Blijdorp in Rotterdam proberen daar hun steentje aan bij te dragen door koraal 'in gevangenschap' te kweken ...
Blijdorp werkt met name aan de 'geslachtelijke voortplanting' van koraal (in tegenstelling tot de ongeslachtelijke voortplanting, zeg maar: stekken). Zo is het dit jaar voor het eerst gelukt om sperma van koraaldiertjes in een genenbank op te slaan. In de toekomst moet dit diepgevroren sperma kunnen helpen om koralen die zich niet meer spontaan in voldoende hoeveelheden voortplanten, een duwtje in de rug te geven.
Foto: Onderzoeker Michael Laterveer van Diergaarde Blijdorp pakt een kunststof 'tegeltje' uit de koraalkweekbak, waarop jonge koraaldiertjes zich kunnen vestigen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.