Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

200 miljard voor duurzame energie

19 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Euro_coins_and_banknotes.jpg
VNO-NCW voorzitter Hans de Boer wil dat Nederland fors meer gaat inzetten op duurzame energie. In de overgang naar een groene energievoorziening moet de komende dertig tot veertig jaar 200 miljard euro worden geïnvesteerd, zei de werkgeversvoorman in WNL op Zondag.
De overheid moet jaarlijks zeven miljard uittrekken voor de omschakeling en heeft daar ook ruimte voor op de Rijksbegroting, vindt De Boer. Over welke bijdrage het bedrijfsleven moet leveren hield hij zich op de vlakte. Hij sprak van een Nationale investeringsbank van overheid en bedrijfsleven samen. De overheid moet van De Boer het voortouw nemen.
,,Bedrijven als Shell staan te springen om te investeren in de energietransitie, maar ze wachten op de overheid. Ze zeggen: 'laat nu eens zien dat het jullie menens is! Dan kunnen we stappen gaan maken.''
Dit voorjaar pleitte De Boer al voor een groen investeringsfonds van zo'n 100 miljard. Het fonds, dat grotendeels gevuld zou moeten worden door institutionele beleggers, is bedoeld voor investeringen in ‘ambitieuze projecten’ voor de overgang van fossiele naar duurzamere energiebronnen.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.