Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

200.000 bomen de grond in voor Boomfeestdag

  •  
12-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boom_01.JPG
Schoolkinderen in het hele land zijn woensdag druk in de weer: 200.000 bomen worden geplant ter ere van de Boomfeestdag. Dat wordt gedaan door 115.000 kinderen in 240 gemeenten. ,,Dat is 80 procent van alle gemeenten. Een record'', aldus Peter Derksen, directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag.
Boomfeestdag wordt al gehouden sinds 1957, als reactie op de grootschalige ontbossing. Volgens Derksen is het nog steeds van groot belang om aandacht te vragen voor de gevolgen van ontbossing. ,,Kijk maar naar de tsunami's en de overstromingen van de afgelopen jaren. Dat de gevolgen zo heftig zijn, komt allemaal door ontbossing. Wortels van bomen houden de aarde vast. Als ze omgekapt worden, kan dat niet meer. Met alle gevolgen van dien.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.