Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

2 groene sterren voor Martin Kruithof

  •  
12-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lindenhof_groen.jpg
Restaurant De Lindenhof in Giethoorn is niet alleen uiterlijk groen. Men kreeg van Michelin twee sterren en het is één van de toppers in het Vroege Vogels-onderzoek. Eigenaar-kok Martin Kruithof kiest waar mogelijk voor biologisch.
"Wij kiezen voor kwaliteit. Dus wil ik de beste glazen, het beste bestek en uiteraard ook de beste ingrediënten. Kies voor smaak en dan kom je bij producten die op een natuurlijke manier groeien. Als je gewone groenten uit de kas ziet, die worden zo snel mogelijk opgekweekt, met kunstmest en extra licht. Vergelijk dat met biologische groenten die langzaam groeien en veel meer smaak hebben."
Ook de kruiden zijn biologisch: 's zomers uit de eigen biologische kruidentuin van de Lindenhof, 's winters veelal van een biologische kwekerij. Niet alle wijnen die Kruithof schenkt zijn biologisch, daarvoor is de keus nog niet groot genoeg, maar het aanbod groeit.
De Lindenhof heeft zo'n groot aandeel biologisch dat het restaurant zelfs in de gids van Biologica is opgenomen. 
Kijk voor biologisch-verantwoorde Horeca op de site van Biologica .
Bekijk het  Vroege Vogels-onderzoek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.