Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

189 brieven voor 189 doden

  •  
30-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brieven_dwars
Deze week schrijft DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks honderden brieven aan minister Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Daarmee roepen ze de minister op meer aandacht te geven aan luchtvervuiling. “Wekelijks sterven er 189 mensen vroegtijdig aan de belabberde luchtkwaliteit in Nederland. Hun verhalen horen we zelden, maar dat maakt het verdriet er niet minder op. Wij willen elk van hen een gezicht geven”, laat voorzitter Lyle Muns weten.
In mei klaagde milieudefensie de Nederlandse overheid al aan wegens het structureel overschrijden van Europese normen. “Het kabinet speelt poker met onze gezondheid. Terwijl Schultz van Haegen haar hoofd in het zand stopt sterven er elk jaar duizenden Nederlanders. Echte actie om de luchtkwaliteit te verbeteren is levensnoodzakelijk”, vervolgt Muns.
Dwars vindt dat de regering meer moet doen om het luchtvervuilingsprobleem aan te pakken. In hun open brief aan de minister roepen ze op tot snelle actie op het vlak van schone energie en mobiliteit.
Bron: DWARS, GroenLinkse jongeren

Meer over:

luchtvervuiling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.