Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

17 bedrijven over op diervriendelijkere eieren

  •  
30-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eieren_01.jpg
Weer zes bedrijven geven aan af te stappen van het gebruik van kooieieren. Unox, Cup-a-soup, De Wild Bean Café’s van BP, de cantuccini koekjes van Sapori, de twaalf ijswinkels van IJscuypje en de vloeibare eiproducten van de Kweker bevatten binnenkort geen van allen meer kooiei, zo gaven de bedrijven aan.
Regels
Sinds deze maand gelden er in Europa strengere regels voor de informatie die op het etiket van voedingsproducten moet staan. Zo moet bijvoorbeeld bij vlees het land van herkomst vermeld worden. Helaas geldt deze informatieplicht niet voor het soort ei dat in een product verwerkt zit. Hierdoor eet de consument vaak onbewust nog producten met kooiei. In Nederland leven nog 5 miljoen kippen in kooien. Dat is ongeveer 1 op de 6 legkippen. Jaarlijks worden daarnaast 2,5 miljard eieren Nederland ingevoerd, waarbij de huisvesting van de kippen onduidelijk is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.