Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

17.099 handtekeningen tegen afschot damherten

3 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Damhert_ErikNeuteboom.jpg

© Fotograaf: ErikNeuteboom

17.099 mensen hebben de petitie van de Dierenbescherming tegen het afschieten van 2400 damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen ondertekend. Algemeen directeur van de Dierenbescherming, Frank Dales, overhandigt de handtekeningen donderdag 3 september tijdens de Raadscommissievergadering Financiën aan verantwoordelijk wethouder Udo Kock van Amsterdam.
Rust voor het damhert
De Dierenbescherming roept de gemeente op af te zien van het plan damherten af te schieten en de populatie in het duingebied zo veel mogelijk met rust te laten. Dales noemt het plan om ruim twee derde van de gezonde damhertenpopulatie af te schieten ,,ronduit stuitend". ,,Het is onnodig, dieronvriendelijk en schadelijk voor het hele gebied", zegt hij. Volgens de gemeente is de populatie veel te groot, is de verkeersveiligheid in het geding en de biodiversiteit in gevaar. De Dierenbescherming weerspreekt deze argumenten.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar