Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

17.099 handtekeningen tegen afschot damherten

  •  
03-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Damhert_ErikNeuteboom.jpg

© Fotograaf: ErikNeuteboom

17.099 mensen hebben de petitie van de Dierenbescherming tegen het afschieten van 2400 damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen ondertekend. Algemeen directeur van de Dierenbescherming, Frank Dales, overhandigt de handtekeningen donderdag 3 september tijdens de Raadscommissievergadering Financiën aan verantwoordelijk wethouder Udo Kock van Amsterdam.
Rust voor het damhert
De Dierenbescherming roept de gemeente op af te zien van het plan damherten af te schieten en de populatie in het duingebied zo veel mogelijk met rust te laten. Dales noemt het plan om ruim twee derde van de gezonde damhertenpopulatie af te schieten ,,ronduit stuitend". ,,Het is onnodig, dieronvriendelijk en schadelijk voor het hele gebied", zegt hij. Volgens de gemeente is de populatie veel te groot, is de verkeersveiligheid in het geding en de biodiversiteit in gevaar. De Dierenbescherming weerspreekt deze argumenten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.