Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.
9.00 - 10.00 uur

Vogelen op het Friese Front

Sla de eerste de beste vogelgids open, en op de eerste pagina's vind je de meest onbereikbare vogels. Soorten als de noordse stormvogel zijn misschien niet heel zeldzaam, maar ze leven wel te ver, op open zee om ze vaak te kunnen zien. Niet getreurd, voor de liefhebbers worden  pelagics georganiseerd; zeereizen, speciaal om vogels te kijken.
Lees meer over de Noordse stormvogel
Meer over deze en volgende Pelagics in ons weblog

Hoe groen is het koffertje van Bos?

Wat zou de koningin namens het kabinet Balkenende-IV gaan zeggen over de natuur en het milieu komende dinsdag? Dat blijft waarschijnlijk nog even geheim. Diederik Samsom, Tweede Kamerlid voor de PvdA, neemt alvast zijn wensenlijstje voor Prinsjesdag door.

Jubileumpad in IJburg

De nieuwe Amsterdamse wijk IJburg is niet alleen geliefd bij huizenkopers. Ook de bedreigde rugsstreeppad voelt zich er erg thuis, vanwege de zanderige vlakte. De bouw tegenhouden kan-ie in dit geval niet, vandaar dat stadsecoloog Martin Melchers wekelijks doende is om de beestjes over te zetten naar het nabijgelegen Diemerpark. Deze week ving hij zijn 250-ste pad.

Amazon your business

Het 'boek van de hoop' van Meindert Brouwer wil ondernemers stimuleren om duurzame produkten uit de Amazone op de markt te brengen. Maar ook voor consumenten is er veel te lezen, want ecoprodukten zijn allang niet meer saai.

Prikt u mee?

Nico van Paridon ziet als hardloper de hoeveelheid afval op de hei jaarlijks toenemen. Met prikstok en plastic zak neemt hij de ergste rotzooi mee. Hoe zou het zijn als iedereen dat deed?

Landschap onder de hamer

Dit weekeinde vindt de eerste landschapsveiling plaats in de Ooijpolder bij Nijmegen. Natuurstroken, hagen, wandelpaden en percelen gaan onder de hamer. Met het 'kopen' van zo'n landschapselement wordt u niet de echte eigenaar, maar stelt u voor langere periode het onderhoud zeker.
(foto: Harvey van Diek)

Columnist van de week

Elke week na het nieuws van negen uur presenteren we een nieuwe gastcolumnist. Wie is de volgende in het rijtje: Dolf Jansen, Floortje Dessing, Martin Bril, Jaap Dirkmaat, Hans Dorrestijn, Ed Nijpels, Vincent Bijlo, Jaap van Ginneken, Romke van der Kaa, Ivo de Wijs, Yvonne Kroonenberg, Jelle Reumer, Aaf Brandt Corstius en...?

Fenolijn 035 - 67 11 338

Elke zondag hoort u een selectie van de waarnemingen op het antwoordapparaat van de Natuurkalender. Voor veel luisteraars een hoogtepunt in Vroege Vogels. Over eerstelingen, vertrekkende trekvogels en vallende blaadjes.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.