Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

150 organisaties willen duurzaam regeerakkoord

4 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
duurzaamheid windmolen zonnepanelen

© Bron: Pixabay

“Maak een duurzaam regeerakkoord.” Die boodschap hebben ruim 150 organisaties dinsdag afgegeven aan de vier partijen die mogelijk de volgende regering zullen vormen. Informateur Edith Schippers kreeg een reep duurzaam geproduceerde chocolade aangeboden bij wijze “food for thought”.
De oproep is ondertekend door maatschappelijke organisaties als Unicef, FNV, Natuur en Milieu en Cordaid. Ook bedrijven als Ziggo en Vodafone, Arcadis en Triodos Bank ondersteunen de oproep, net als kennisinstellingen waaronder de Erasmus Universiteit.

Centrale plaats voor duurzaamheid

De ondertekenaars pleiten ervoor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN een centrale plaats te geven. Om de economie te verduurzamen is het volgens hen noodzakelijk belastingen te verschuiven van arbeid naar grondstoffen. Vervuiling en verspilling moeten worden tegengaan door fossiele brandstoffen duurder te maken, vinden ze.
Verder roepen de organisaties het toekomstige kabinet op internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen te bevorderen en “terug te keren naar een volwaardig budget voor ontwikkelingssamenwerking”.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.