Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

15 jaar tips voor een beter milieu

  •  
13-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Milieu_Centraal.jpg
Van campagnes over voedselverspilling tot energiebesparing. Milieu Centraal bestaat dit weekend 15 jaar. De voorlichtingsorganisatie startte in de tijd dat de overheid mensen afvalbewust wilde maken met spotjes als ‘een beter milieu begint bij jezelf’. Achteraf gezien niet zo’n goede campagne, aldus directeur Vera Dalm van Milieu Centraal. ‘Beter is om praktische tips te geven en de consument te wijzen hoe die geld kan besparen’.
Stichting Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven.
Op dit moment spelen er onder meer campagnes over voedselverspilling, goede ventilatie, afvalvermindering, isolatie, groen rijden energiebesparing.
Maandag viert Milieu Centraal haar 15-jarige jubileum met een groot congres in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het thema is 15 jaar milieu- en energiebeleid. Zes oud-bewindspersonen van de ministeries van VROM en I&M, Ed Nijpels, Hans Alders, Margreeth De Boer, Pieter van Geel, Jacqueline Cramer en Liesbeth Spies,  kijken terug  op hun successen en belevenissen in de tijd dat ze vorm gaven aan ons milieu- en energiebeleid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.