Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

130.000 kinderen duiken drab in op Modderdag

29 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
modder

© Fotograaf: robvdw

Duik de modder in want dat is gezond, leuk en leerzaam, zegt althans IVN Natuureducatie tegen kinderen in het hele land. Vrijdag is het namelijk Modderdag, een dag waarop in dertien landen, waaronder het onze, ongegeneerd buitenspelen met zand en water wordt aangemoedigd.

Leren over de natuur

Spelen in de buitenlucht zou goed zijn voor de weerstand, creativiteit stimuleren en de kans op overgewicht, depressies en angststoornissen verkleinen. Bovendien kunnen kinderen door in de drab te duiken veel leren over de natuur, stelt het instituut dat zich inzet voor natuureducatie en duurzaamheid.

Buitenspelen

Modderdag is een internationaal evenement dat in 2009 door een Australiër en een Nepalees werd bedacht. Zij wilden de uitdagingen die kinderen wereldwijd tegenkomen tijdens het buitenspelen onder de aandacht brengen. IVN haalde het evenement in 2013 naar Nederland.
Scholen, gastouders, buurtcentra en andere geïnteresseerden worden opgeroepen zelf activiteiten te organiseren. IVN houdt deze bij op een landelijke kalender. Er hebben zich bij het instituut al zo’n 2.620 deelnemende clubs gemeld, die voor ruim 130.000 kinderen activiteiten hebben gepland.

Vroege Vogels houdt van modder

Niet alleen kinderen vinden het leuk om in de modder te spelen. Ook het Vroege Vogels team heeft het afgelopen TV-seizoen regelmatig met z'n poten in de modder gezeten. Voor de opnames in het natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen glibberden ze over de slikken:
Bron: ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.