Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

120 misstanden in de varkenshouderij

  •  
25-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken_34.jpg
In een vandaag uitgebracht rapport heeft Stichting Varkens in Nood 120 misstanden in de Nederlandse varkenshouderij in kaart gebracht. Jan Terlouw schreef het voorwoord.
Ondanks dat er de afgelopen twee decennia wel enige vooruitgang is geboekt, zijn misstanden bij varkens nog altijd aan de orde van de dag. Het gaat bijvoorbeeld om pijnlijke botten en kreupelheid door een te snelle groei, maagzweren door verkeerd voedsel, apathisch gedrag door verveling, doorligwonden bij zeugen, pleuritis door smerige stallucht, hormoonbehandelingen en uitputting bij zeugen die continu zwanger zijn. Een belangrijk deel van de misstanden is in strijd met wettelijke voorschriften.
Directeur Hans Baaij: “Ik ben al bijna twintig jaar betrokken bij Varkens in Nood en toch nog negatief verrast dat er een flink aantal misstanden bestaan waar ik nog niet eerder van gehoord heb. Bijna iedere misstand zou bij de mens leiden tot publieke verontwaardiging, maar bij onze varkens kijken we de andere kant op.”
Accijns op vlees
Varkens in Nood pleit in haar nieuwe campagne voor het invoeren van een vleestax, een accijns op vlees. Met dit geld kan de (vrijwel failliete) varkenssector worden gesaneerd en kan er geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van vervangers van vlees, zuivel en eieren. Die bedrijfstak heeft de toekomst. Ben jij ook voor een accijns op varkensvlees om de varkens in de vee-industrie een beter leven te geven?  Teken dan nu voor het voorstel . De petitie zal worden aangeboden aan de Tweede Kamer. 
Bron: Stichting Varkens in Nood
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.