Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

12 miljard voor hernieuwbare energie in 2017

  •  
30-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windenergie_01.jpg
Om projecten voor hernieuwbare energie te stimuleren, stelt de regering volgend jaar 12 miljard euro beschikbaar. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken woensdag bekend.

Zoveel mogelijk hernieuwbare energie

Het kabinet wil dat er in 2050 nauwelijks nog het schadelijke broeikasgas CO2 wordt uitgestoten. De regeling, SDE+ genoemd, is zo opgezet dat er zoveel mogelijk hernieuwbare energie wordt opgewekt tegen zo laag mogelijke kosten.

Meer subsidie

In de eerste helft van dit jaar vroegen onder meer het mkb, lokale energiecoöperaties, agrariërs en industriebedrijven ruim twee keer zoveel subsidie aan als beschikbaar was. Het kabinet besloot daarop de pot voor dit jaar te vergroten. Voor 2016 kwam daarmee in totaal 9 miljard euro beschikbaar voor SDE+, exclusief de aanleg van het windpark Borssele voor de Zeeuwse kust.
Bron: ANP

Meer over:

co2, hernieuwbare, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.