Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

12 miljard subsidie voor duurzame energie in 2018

6 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Zonnepaneel

© bron: pixabay

Ook volgend jaar is er weer 12 miljard euro subsidie beschikbaar om duurzame energieprojecten te stimuleren. Dat is net zo veel als er dit jaar is uitgetrokken.
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt in het voorjaar 6 miljard euro beschikbaar voor nieuwe projecten zoals wind- en zonneparken, biomassa-installaties en waterkrachtcentrales. In het najaar komt er 'naar verwachting' opnieuw 6 miljard hiervoor beschikbaar, aldus het ministerie woensdag.

Energieakkoord

De subsidieregeling moet bijdragen aan het halen van de doelstellingen uit het energieakkoord. In 2020 is het doel om 14 procent van de energie hernieuwbaar op te wekken, in 2023 moet dat 16 procent zijn. Uit de vorige maand gepresenteerde Nationale Energie Verkenning 2017 (NEV) bleek dat de doelstelling voor 2020 niet gehaald wordt, maar dat die voor 2023 gehaald kan worden.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.