Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

100 jaar Burgers' Zoo

  •  
28-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
In 1913 begon Johan Burgers met een fazanterie in 's Heerenberg. Bij de verhuizing naar Arnhem, in 1924, realiseerde hij het eerste tralievrije verblijf van Nederland: voor de beren. En in de jaren 80 bedacht Burgers' kleinzoon, Antoon van Hooff, als eerste dat dieren en planten in hun eigen ecosysteem moesten leven: de Bush. Dit weekend viert Burgers' Zoo z'n eeuwfeest.
(op de foto: Jan van Hooff, emeritus hoogleraar ethologie aan de Universiteit van Utrecht en zijn neef Alex van Hooff, directeur van Burgers' Zoo, bij de vroegere ingang van de dierentuin)
Maandag 25 maart overhandigden Clemens Cornielje, Commissaris van de Koningin in Gelderland, en Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem, de oorkonde die hoort bij het predikaat ‘Koninklijk’ aan de directie van Burgers’ Zoo.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.