Vroege Vogels

100 bomen voor 100-jarig bestaan Natuurmonumenten

  •  
05-12-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_123051.jpg
Ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van Vereniging Natuurmonumenten biedt Staatsbosbeheer deze collega natuurbeheerder 100 bomen aan. Een deel van de bomen wordt woensdagmiddag 7 december op landgoed Haarzuilens, bij Utrecht, geplant. Op een later tijdstip worden ook op landgoed Beerninkholt in Twente bomen geplant.
Het planten van de bomen is de start van de inrichting van het landgoed Haarzuilens. Ze komen te staan in rijksmonument 'Klein Limburg' dat onderdeel uitmaakt van het landgoed. Het cultuurhistorisch waardevolle landschap wordt met deze bomen hersteld. De bomen die geplant worden zijn onder andere de zwarte populier (Populus nigra), de zomereik (Quercus robur), de linde (Tilia Europea) en de fladderiep (Ulmus laevis). Dit zijn inheemse boomsoorten en symboliseren het oorspronkelijke landschap van Nederland. Zo is de Tilia Europea een nakomeling van de oude, cultuurhistorische dorpslinde.
De eerste bomen worden op 7 december door directeur financiën en bedrijfsvoering Fedde Koster van Natuurmonumenten en algemeen directeur Kees Vriesman van Staatsbosbeheer in Haarzuilens geplant.  Genodigden en kinderen zullen hen tijdens deze feestelijke plantactie helpen. Ook zijn de eerste schetsen van de recreatieve inrichting van 'Klein Limburg' deze middag in te zien

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.