Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

100.000 leghennen in illegale baterijkooien

  •  
14-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vier-voeters.jpg
De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters publiceerde vandaag nieuw beeldmateriaal van twee Italiaanse bedrijven die meer dan 100.000 leghennen houden in illegale batterijkooien. De Richtlijn 1999/74/EC van de Raad verbood conventionele batterijkooien in de Europese Unie al per 1 januari 2012, na een uitfasering van 13 jaar.
Europese Commissie
“Meer dan een jaar nadat de Europese Commissie het mishandelen van leghennen in conventionele batterijkooien verbood, negeren sommige Italiaanse bedrijven deze EU wetgeving nog steeds compleet. Tot wel 15 vogels zitten in elke kooi gepropt. Lijdende dieren leggen hun eieren naast dode dieren. Het is hoog tijd voor de autoriteiten om het boek van kooihuisvesting voor vogels te sluiten”, aldus Gabriel Paun, campagneleider bij Vier Voeters Internationaal.
Gekapte snavels
Het beeldmateriaal dat in de laatste week van februari 2013 gemaakt is, toont verschillende soorten conventionele kooien met hennen waarvan de snavels gekapt zijn om verwondingen aan andere vogels te verminderen. Desondanks komt kannibalisme voor in enkele kooien. Honderden vogels overleefden de slechte omstandigheden niet, hun dode lichamen werden in een enorme container gegooid.
Bron: vier-voeters.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.