Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

100.000 hectare in brand in oosten Rusland

  •  
02-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuur.jpg
De bosbranden in het verre oosten van Rusland hebben zich de laatste 24 uur sterk uitgebreid. Ongeveer 100.000 hectare bos staat in brand, zo heeft de dienst voor het bosbeheer in het gebied zondag laten weten.
Zaterdag woedde het vuur nog op 31.000 hectare. Bovendien staan ook nog bijna 300.000 hectare toendra en grasland in brand. De situatie is het ernstigst op het schiereiland Kamsjatka, tussen de Beringzee en de Zee van Ochotsk. Daar stond zondagochtend meer dan 76.000 hectare bosgebied in brand.
Sinds het begin van de zomer zijn in het verre oosten van Rusland 932 natuurbranden geregistreerd. Het vuur verwoestte 153.400 hectare bosgebied. Ook 359.900 hectare toendra en grasland ging in vlammen op
Het Russische ministerie van Noodsituaties meldde zaterdag de bosbranden in de regio Voronesj, enkele honderden kilometers ten zuiden van Moskou, onder controle te hebben. Dat zou ook gelden voor de branden rond de stad Nizjni Novgorod, ten oosten van de Russische hoofdstad.
Rusland kampt al geruime tijd met extreme hitte en droogte. Deze zomer is de heetste sinds het begin van de moderne klimaatwaarneming 130 jaar geleden. De sterke wind heeft op veel plaatsen het vuur aangewakkerd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.